Curaçao voor kinderen met lef

Een heerlijk gezellig en spannend spelletjesboek! Het is een bijzonder vreemd spelletjesboek geworden boordevol activiteiten en rare weetjes. Met spelletjes van Curaçao die je ook in Nederland kunt spelen. Charlotte heeft op het eiland gekeken welke spelletjes de kinderen daar nu doen, aangevuld met Chinese, Surinaamse en joodse spelletjes.

Inkijk pdf

Auteur: Charlotte Doornhein

Illustraties van Iris Boter

120 pagina’s, soft cover

Voor kinderen van 4-14 jaar

ISBN 978 94 91740 03 9

€ 10,00
Inclusief belasting
Aantal

Sommige spelletjes kent iedereen. Waar ter wereld je ook geboren bent, stoelendans, trefbal, touwtrekken, knikkeren, hinkelen, touwtjespringen en elastieken heb je vast wel eens gedaan. Zin om nieuwe spellen te leren? Laat je verrassen door de geweldige spellen die kinderen zelf verzinnen en die in het boek voorbijkomen. Wat te denken van een jongen die oude muggenrackets en wekkers sloopt en er zijn eigen robot van bouwt? Of een broer en zus die in een geknalde speakerbox een grote magneet ontdekken en deze achter zich aan slepen op het strand en als schattenvanger gebruiken?

Van het Chinese spel ‘begraafplaatsen bezoeken’ krijg je spontaan kippenvel. Het Surinaamse spel djoel zweept je helemaal op en brengt je in ademnood. En een feestmaaltijd zal nooit meer hetzelfde zijn als je eenmaal het joodse spel ‘stelen van het brood’ hebt gespeeld.

Inkijk pdf

B027

Specifieke referenties