Het humeur van de bus

De rode bus is onderweg naar de markt. Het is een bus vol gevoelens. Het is jouw bus vol gevoelens. Maar wie mag er aan het stuur? Boos, Blij, Vertrouwen, Zorgelijk?

Alle gevoelens mogen er zijn. Maar komen we wel op de plek van bestemming als Paniek achter het stuur gaat zitten? En wat als Jaloers ook wil sturen?

Auteur: Michelle Hollaar

Illustrator: Daniëlle Schothorst

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN 9789491740664

€ 14,95
Inclusief belasting
Aantal

In dit boek gaat de reis door regen en zonneschijn. Op zoek naar welke gedachten je kunnen helpen om je bestemming te bereiken en om te bekijken welke gedachten daarbij een beetje in de weg kunnen zitten. “De tekst is op rijm (aabb) en ondanks dat enkele zinnen uitleggerig lang zijn, is het de auteur gelukt begrijpelijke taal te geven aan gevoelens die (nog) niet voor alle jonge kinderen bekend zijn. Eenvoudige maar toch rijke uitgave voor thuis en op school. Wie zit aan het stuur van jouw bus? Wie wil je dat er zit? Volg deze prentenboek-chauffeur-cursus en leer jezelf kennen!”

-          Recensie NBD “Praten met kinderen over emoties is erg belangrijk maar soms ook best wel eens moeilijk om over te beginnen met één kind of met meerdere kinderen. (…) Een mooie uitgave om in huis te hebben maar zeker een must voor school en de kinderopvang. Echt een verhaal om een goede inleiding te hebben om verder in de kring over door te praten.” 

-          Recensie Ineke van Nispen, Libris

B052

Specifieke referenties