Curaçao voor kinderen met lef Volledige grootte weergeven

Curaçao voor kinderen met lef

Een supergezellig en verrassend spelletjesboek met veel informatie over Curaçao. De spelletjes kunnen overal ter wereld worden gedaan. De meeste spellen zijn de auteur ingefluisterd door kinderen van Curaçaose, Surinaamse, Chinese en Joodse afkomst.

Meer details

B007

Aanbieding Aanbieding!

10,00 €

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

Ik verveel me... Ik verveel me!

Hoe kan dat nou? Er is genoeg te doen op Curaçao.

Maarre... je moet wel een beetje lef hebben. Ben jij een kind met lef? Hou je van anders? Hou je van gek? Natuurlijk. Ja?

Waar wacht je dan nog op? Sla het boek open. En ga wat leuks doen!

Het boek is met kokosnootwerpen gedoopt door kinderen van Openbare basisschool Bijlmerdrie, samen met de Gevolmachtigd Minister voor Curaçao, Mw. Marvelyne F. Wiels en schrijfster Olga Orman. Daar is een leuk filmpje van gemaakt!

Curaçao voor kinderen met lef is een boek dat de lezer prikkelt om op een bijzondere manier naar het eiland te kijken en het te beleven. Welke spelletjes kun je op de pontjesbrug spelen, ga mee op jacht naar dinobotten langs een indianenpad, maak een prachtig beeld in de beeldentuin aan de kust, verzamel schatten, wees een klautergeit op de Christoffelberg of ervaar een huwelijks-gruwelijksceremonie.

Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel staat vol met vreemde spelletjes en alles-behalve-vermoeiende-vragen die kinderen op Curaçao meteen kunnen uitvoeren of beantwoorden. Woon je niet op Curaçao? Dan is er een alternatief spel.

In deel twee gaan we kijken naar de spellen die de Curaçaose kinderen en jeugd zelf verzinnen en op het schoolplein of thuis spelen. Wat is 'hot' en wat is 'not'?

In deel drie bezoeken we culturele gemeenschappen die al langere tijd op Curaçao wonen. Wat doen Chinese kinderen bijvoorbeeld voor spelletjes? Alleen of samen met hun ouders. Zijn hier nieuwe spellen te ontdekken? Spellen die jij en ik ook graag willen leren? Het eiland kent veel verborgen plekken... Voor kinderen met lef Grensoverschrijdend Ook kinderen buiten Curaçao hebben met dit activiteitenboek urenlang speelplezier! (Leeftijd: 4 - 14 jaar)

  • Auteur Charlotte Doornhein
  • Illustrator Iris Boter
  • ISBN 9789491740039
  • Pagina's 120
  • Uitvoering soft cover

11 Andere producten in dezelfde categorie: