Je bent er geweest Volledige grootte weergeven

Je bent er geweest

In 24 gedichten en illustraties geven Arie de Bruin en Len Munnik op eigen wijze uiting aan hun verzet tegen de schendingen van de rechten van het kind in Israël en Palestina. 

Meer details

B029

10,00 €

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

Kinderen overal ter wereld zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld.

Arie de Bruin en Len Munnik geven op eigen wijze uiting aan hun verzet tegen deze schendingen van de rechten van de mens en in het bijzonder de rechten van het kind. Zij zijn op bezoek geweest in Israël en Palestina. En wat zij zagen en hoorden laat hen niet meer los ...

In 24 gedichten en illustraties betrekken auteur en illustrator de lezers bij de situatie van kinderen in Israël en Palestina. Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat.

De auteur en illustrator zijn geïnspireerd op het gedachtegoed van de Poolse pedagoog en kinderarts Janusz Korczak, van wie uitspraken in dit boekje zijn opgenomen.

Dit boekje is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Vredesorganisatie PAX, Kerk en Wereld, Kairos Palestina, Palestine Link en Vrienden van Sabeel Nederland.

De opbrengst komt ten goede aan een speciaal project ex-gedetineerde kinderen (tot de leeftijd van achttien jaar oud), hun families en hun gemeenschappen in de verschillende steden van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem en is gericht op verbetering van hun psychosociale welzijn en het wil hen opnieuw in de samenleving integreren. 

 “Een kind dat geslagen wordt, leert slaan; een kind dat gerespecteerd wordt, leert respect”

Janusz Korczak

  • Auteur Arie de Bruin
  • Illustrator Len Munnik
  • ISBN 978 94 91740 37 4
  • Pagina's 56
  • Uitvoering hard cover

3 Andere producten in dezelfde categorie: