Ik zag twee apen wetenschapen Volledige grootte weergeven

Ik zag twee apen wetenschapen

Ik zag twee apen wetenschapen is een uitgebreide handleiding om te filosoferen over wetenschap. Met 25 lessen om een filosofisch gesprek te voeren over een wetenschappelijk thema aansluitend bij bepaalde vakken op school.

Meer details

B028

19,95 €

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

In het onderwijs vertellen we leerlingen wat volgens de wetenschap waarheden zijn. Toch zijn die waarheden niet altijd helemaal zeker. Niet al te lang geleden geloofden ook wetenschappers nog dat de aarde plat was. En hedendaagse fysici begrijpen niet hoe het precies zit met de kleinste materiedeeltjes of wat er aan het einde van het universum is.

Terwijl wetenschappers proberen steeds meer werkelijkheid te ontrafelen, is het zeer zinvol als kinderen en jongeren leren reflecteren op het fenomeen wetenschap.

Zo kun je je afvragen: wanneer is een theorie precies waar? Of: zullen we ooit álles weten? Maar ook: moeten er grenzen gesteld worden aan de wetenschap, om niet álles te onderzoeken en uit te vinden (zoals genetische manipulatie of atoombommen)?

 

Door met jongeren te filosoferen kun je hun aangeboren verwondering prikkelen en het denken over de wereld om hen heen verdiepen. Je voedt hun zelfdenkend vermogen en leert hen kritisch te argumenteren en te luisteren naar andermans mening. Door te filosoferen houden ze, voordat kennis alle plaats inneemt, ruimte in hun hoofd voor vragen. Zo kunnen ze inzien dat de wereld niet zwart-wit is, maar oneindig kleurrijk.

In dit boek vind je een uitgebreide handleiding om te filosoferen met kinderen en jongeren. Tevens vind je er 25 voorbeelden van lessen die een filosofisch gesprek accommoderen over een thema rondom wetenschap of die aansluiten bij bepaalde vakken op school.

  • Auteur Sabine Wassenberg & Maaike Merckens
  • Illustrator Rémi de Ligny
  • ISBN 978 94 91740 35 0
  • Pagina's 96 pagina's
  • Uitvoering hardcover
  • Formaat vierkant
  • Redactie Jeroen Hoogerwerf

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

4 Andere producten in dezelfde categorie: