Kleur - Moeten missen Volledige grootte weergeven

Pakket Kleur - Moeten missen

Het nummer Moeten missen van Kleur behandelt het onderwerp dood gaan en missen voor alle groepen van de basisschool. De lessen behandelen het onderwerp dood op een open wijze, op het begripsniveau van de kinderen.

Meer details

KL002

50,00 €

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

De kans dat je op een basisschool met overlijden in aanraking komt, is groter dan je misschien denkt. Doodgaan hoort bij het leven. Of het nu een (huis)dier of een mens, jong of oud, nabij of veraf betreft: een overlijden grijpt iedereen aan. De dood is misschien wel de enige zekerheid in het leven - maar tegelijkertijd ook het grootste raadsel. 

De dood is een groot en belangrijk onderwerp. Toch wordt er gewoonlijk weinig over gepraat of les gegeven. Daarom doen we dat met Kleur wel. Samen met de kinderen de dood onderzoeken, ideeën delen en je gedachten er over vormen, ook - juist!- als daarvoor geen directe aanleiding is.

In het kort:

- de dood hoort bij het leven

- emoties rond verliezen en missen

- visies op (leven na) de dood

- herinneren en gedenken als troost

Speciaal voor dit nummer hebben we het aanbod om 8 exemplaren af te nemen voor de prijs van een proefabonnement: € 50,-. Je krijgt dan ook de pdf-bestanden van de website toegstuurd met het begeleidend materiaal.

Meer informatie over Kleur is te vinden op www.kleuropschool.nl

  • Ouderbrief
    Ouderbrief bij het nummer Moeten missen van Kleur, jaargang 6, nummer 4

5 Andere producten in dezelfde categorie: