Proefabonnement Kleur Volledige grootte weergeven

Proefabonnement Kleur

Kleur is voor elke school die aandacht wil besteden aan levensbeschouwing en sociaal-emotionele vaardigheden, aan samenleving en burgerschap. Meer informatie op www.kleuropschool.nl

Gratis proefnummer? Mail adresgegevens naar kleur@levendiguitgever

Meer details

KL001

Alleen online

50,00 €

50,00 € per stuk

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

Proefabonnement

Een proefabonnement op Kleur bestaat uit een aantal exemplaren van een lopend nummer. Aangeraden wordt elke groep op school te voorzien van een exemplaar. Een proefabonnement wordt altijd in overleg samengesteld op maat. Bij een proefabonnement krijgt de school ook toegang tot de digibordtoepassing van Kleur.

Hoe werkt Kleur?

Kleur verschijnt vier keer per jaar als tijdschriftIn het tijdschrift zijn alle lessen opgenomen voor een periode van tien schoolweken.

Op de website zijn alle afbeeldingen, werkbladen en digitale toepassingen te vinden die het mogelijk maken om zoveel mogelijk beleving in de lessen te stoppen.
Naast het lesmateriaal zijn achter de login voor leerkrachten ook de volgende items te vinden:

Spiritizers

Spritizers zijn oefeningen die levensbeschouwelijke vaardigheden op een actieve manier uitwerken. Ze richten zich op het beleven en ervaren van wat er in je omgaat. Spiritizers geven speelsheid, bezinning en verbondenheid. Ze maken los, verdiepen, verbinden en creëren aandacht. Door spiritizers te gebruiken, worden leerlingen zich bewust van zichzelf, hun gevoel en wat iets voor hen betekent. Zo ontstaat nieuwsgierigheid naar elkaar en leren leerlingen zich inleven in anderen. Daarbij groeit de onderlinge verbondenheid, want spiritizers zijn bedoeld voor de hele groep.

Vieringen

Inmiddels zijn er voor Kleur 19 vieringen geschreven. Deze zijn nu allemaal volledig in een vieringenkalender opgenomen. Voor elke viering zijn twee lessen geschreven voor de onderbouw en twee lessen voor de bovenbouw. Daarnaast bevat elke viering suggesties voor het vieren zelf. Naast deze 19 vieringen worden er elk schooljaar nieuwe vieringen ontwikkeld.

Verhalen

De verhalen die we in Kleur hebben gebruikt in de afgelopen jaargangen krijgen ook hun plek op de website. De verhalen zijn naar bouw en naar thema ingedeeld. Bij de meeste verhalen zijn ook verwerkingsvormen opgenomen. Zo kunnen de verhalen nog meer tot leven komen.

5 Andere producten in dezelfde categorie: