Ik zag twee beren filosoferen Volledige grootte weergeven

Ik zag twee beren filosoferen

Kritisch leren denken begint bij Ik zag twee beren filosoferen. Dit praktische handboek helpt bij vorming en onderbouwing van de eigen mening. 

Dit boek gaat niet over filosofen maar over filosoferen – Maaike & Sabine

 


Meer details

B017

19,95 €

19,95 € per stuk

» Aan mijn verlanglijst toevoegen

In kinderen schuilen niet zelden kleine filosofen. Met een goede vraag, een open houding, humor en het nodige relativeringsvermogen kun je met kinderen en jongeren de mooiste filosofische gesprekken voeren.

Als volwassene die kinderen opvoedt of opleidt, kun je door met kinderen of jongeren te filosoferen, hun aangeboren verwondering prikkelen. Je voedt hun zelfdenkend vermogen en leert ze kritisch te argumenteren en te luisteren naar andermans mening. En door te filosoferen houden ze, voordat kennis alle plaats inneemt, ruimte in hun hoofd voor vragen. En zo kunnen ze inzien dat de wereld niet zwart-wit is maar oneindig kleurrijk.

Dit boek bevat een uitgebreide handleiding voor filosoferen. In de klas, tijdens een schoolkamp, in het museum of thuis aan de keukentafel. Tevens vind je er 38 voorbeeldlessen over de leukste, interessantste of belangrijkste thema's.

  • Auteur Sabine Wassenberg & Maaike Merckens Bekkers
  • Illustrator Rémi de Ligny
  • ISBN 978 94 91740 18 3
  • Pagina's 108
  • Uitvoering Hard cover
  • Formaat Vierkant 23 x 23

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

11 Andere producten in dezelfde categorie: