Hij is de weg kwijt

Dit boek is een onderzoek naar de verwachtingen van de mensen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten ten aanzien van de staatkundige vernieuwing van ‘10-10-10’. Zijn hun verwachtingen uitgekomen? 

Auteur: Olaf Wilders

ISBN 9789491740305

Soft cover, 128 pagina's

€ 15,00
Inclusief belasting
Aantal

Dit boek is een onderzoek naar de verwachtingen van de mensen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten ten aanzien van de staatkundige vernieuwing van ‘10-10-10’. Zijn hun verwachtingen uitgekomen? Auteur Olaf Wilders laat niet de regerende politici aan het woord, maar de mensen op ‘de achtergrond’. Dat zijn personen en vertegenwoordigers van instituties die de gebeurtenissen waarnemen en een stem vertegenwoordigen. Zij zijn van belang om gehoord te worden.

Nadat Olaf Wilders eerder vijf jaar op Curaçao heeft gewoond, keerde hij in 2014 twee maanden op de eilanden terug. Vier jaar na de overgang naar autonomie van de eilanden onderzoekt hij hoe het er met de Caribische landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten voor staat. Daar ontstaat ook zijn idee voor dit boek. Hij gebruikt de verhalen van bijna zeventig mensen die hij in die periode geïnterviewd heeft. Op een toegankelijke manier, voor een breed publiek, schrijft hij over dit onderwerp.

Frits Goedgedrag, de laatste gouverneur van het land Nederlandse Antillen, heeft het voorwoord geschreven. Daarin schrijft hij: “Een van de mooiste uitdrukkingen in het Papiaments is di nada, wat betekent, ’het is niets’ of ‘graag gedaan’. Laten we samen de geest van samenwerking en gemeenschappelijkheid bevorderen door elkaar te helpen, zonder te denken voor wat hoort wat.”

SP002

Specifieke referenties