De roep van de shoco/Gritu di shoko

Speciaal geschreven voor het Kinderboekenfestival 2014 op Aruba in het Nederlands en het Papiamento. In samenwerking met het Maduro Fonds, Ministerie van Onderwijs en de TaalUnie ook vertaald naar het Papiamentu van Bonaire en Curaçao.

De hoofdpersoon in De roep van de shoco / Gritu di shoko is de Antilliaanse jongen Ciro. Het verhaal gaat over Ciro en zijn vrienden, holenuilen, sjamanisme, archeologie en indianenopgravingen, muziek en rituelen rond Oud & Nieuw op Aruba.

Auteur: Charlotte Doornhein

Illustrator: Sheila Werleman

Vertaling: Diana Lebacs Redactie: Laura Quast

hardcover, 2 x 56 pagina's omdraaiboek

ISBN 9789491740381

€ 10,00
Inclusief belasting
Aantal

De roep van de shoco / Gritu di shoko is cadeau gedaan aan alle basisscholen op Curaçao en Bonaire. Het werd enthousiast ontvangen. De tweetaligheid van het boek is een mooie stimulans voor taalontwikkeling.

Het thema natuur komt tot uitdrukking in het respect voor moeder aarde en de dieren, de shoco in het bijzonder. Het thema wetenschap komt terug in de archeologie en techniek in de QR-codes en filmpjes die het boek ondersteunen en gemaakt zijn door het Nationaal Archeologisch Museum Aruba, Aruba Birdlife Conseration, Rebecca Roos Productions en HALA in Holland.

Zo is de Roep van de shoco meer dan alleen maar een geschenkboek dat gebruikt kan worden op scholen. Het zet kinderen ook in beweging: kinderen willen spontaan beschermers van de shoco worden!

B045

Specifieke referenties