De roep van de shoco / E grito di e shoco

Speciaal geschreven voor het Kinderboekenfestival 2014 op Aruba in het Nederlands en het Papiamento in opdracht van de Biblioteca Nacional Aruba.

De hoofdpersoon in De roep van de shoco / Gritu di shoko is de Antilliaanse jongen Ciro. Het verhaal gaat over Ciro en zijn vrienden, holenuilen, sjamanisme, archeologie en indianenopgravingen, muziek en rituelen rond Oud & Nieuw op Aruba. 

- Uitverkocht - Online beschikbaar: 

http://bna.aw/digital/?kbf-2014-pap (Papiamento)

http://bna.aw/digital/?kbf-2014-nl (Nederlands)

Auteur: Charlotte Doornhein Illustrator: Sheila Werlemann

Vertaling naar Papiamento: Mirto Laclé

hardcover, 2 keer 56 pagina's omdraaiboek

ISBN 9789491740206

€ 0,00
Inclusief belasting
Aantal

De roep van de shoco / E grito di e shoco is cadeau gedaan aan alle basisscholen op het eiland en was verkrijgbaar bij de diverse boekhandels op Aruba tijdens het festival bij aankoop van boeken. Het werd enthousiast ontvangen. De tweetaligheid van het boek is een mooie stimulans voor taalontwikkeling. Het boek riep ook enthousiaste reacties op om de mooie en verweven thematiek, die dan heel toevallig ook past in de thematiek van de Kinderboekenweek 2015: Raar maar waar! Natuur, techniek en wetenschap. Het thema natuur komt tot uitdrukking in het respect voor moeder aarde en de dieren, de shoco in het bijzonder. Het thema wetenschap komt terug in de archeologie en techniek in de QR-codes en filmpjes die het boek ondersteunen en gemaakt zijn door het Nationaal Archeologisch Museum Aruba, Aruba Birdlife Conseration, Rebecca Roos Productions en HALA in Holland.

Zo is de Roep van de shoco meer dan alleen maar een geschenkboek dat gebruikt kan worden op scholen. Het zet kinderen ook in beweging: kinderen willen spontaan beschermers van de shoco worden!

B044

Specifieke referenties